Dit zeggen onze gebruikers:

Uitdagend en interessant voor elke leeftijd!

 • Leuke en creatieve lessen
 • Vrijheid in de planning
 • Schoolbreed te gebruiken
 • Prettig contact

Wilbert Hoepel – Directeur Montfoort

Vernieuwend, creatief en extra gemak via de app!

Sinds schooljaar 2022 zijn we op de Noord-Bevelandse basisscholen gestart met Lessenplan. Leerkrachten en kinderen zijn enthousiast en unaniem is besloten om te verlengen.

Met name de vernieuwende lessen ten opzichte van andere methodes bieden meer plezier waarbij op een creatieve en uitdagende wijze alle leerlijnen aan bod komen. Ook de ondersteunende video’s en de structuur geven duidelijkheid en gemak bij het geven van de gymlessen. Dit gemak is alleen nog maar toe genomen door de app, die sinds kort extra ondersteuning biedt. Tot slot zijn de makers echte gymleraren die constant bezig zijn met innoveren en die ook openstaan voor de suggesties vanuit het werkveld.

Kortom, wij zijn erg blij met Lessenplan en we raden deze methode aan!

René Maljaars – Combinatiefunctionaris en vakleerkracht bewegingsonderwijs

Een absolute aanrader!

Mari Carmen Oudendijk – Vakleerkracht Amsterdam

Goede inspiratie!

Wij gebruiken de (kleuter)lessen van Lessenplan vooral als inspiratie om inhoud te geven aan onze gymlessen. Het zorgt ervoor dat we beoogde doelstellingen behalen en dat de lesstof aansluit op de belevings- en ervaringswereld van de leerlingen. Door veel te (kunnen) variëren blijft de betrokkenheid hoog. We kijken erg uit naar de ontwikkelingen en updates, zodat we nieuwe impulsen kunnen blijven aanbieden.

Jos Sijkens – Vakleerkracht SBO Eindhoven

Het zijn lessen die je zelf niet bedenkt!

 • Het is heel duidelijk
 • De betrokkenheid gaat gigantisch omhoog
 • Een mooie doorgaande lijn
 • Kinderen genieten van dans

Kleuterleerkrachten – Westerhaar-Vriezenveensewijk

Duidelijk, actief, gestructureerd!

Lessenplan biedt duidelijke, actieve, sportieve en gestructureerde lessen. Het werkt heel fijn en gemakkelijk, zowel voor leerkrachten met ervaring als leerkrachten zonder ervaring. De filmpjes zijn duidelijk en de onderdelen afwisselend.

Er zit een mooie opbouw in een bepaalde leerlijn, zodat je elke les verder gaat in de ontwikkeling van een leerlijn. De spellen zijn gevarieerd en leren de kinderen steeds weer andere vaardigheden. Lessenplan luistert naar de feedback en helpt ons graag verder.

Voor ons een echte aanrader en blij met de licentie op Lessenplan!

Gijs de Kort – Leerkracht Goirle

Gigantisch groot aanbod!

 • Groot en toereikend aanbod
 • Positieve reacties van de kinderen
 • Het contact is fijn en toegankelijk

Lloyd Jackson – Oprichter PlayMoGym

Een methode die blijft ontwikkelen!

Lessenplan is een digitale methode met veel nieuwe, actuele en uitdagende spellen. De verschillende differentiatieniveaus zijn duidelijk beschreven en de video’s zijn ideaal om aan de leerlingen te laten zien, ter verduidelijking van je eigen instructie in de gymzaal.

Dat de makers van Lessenplan de methode steeds blijven ontwikkelen blijkt uit het feit dat er vaak updates worden doorgevoerd en deze ook besproken worden met de scholen die er mee werken. Tips vanuit het werkveld worden meegenomen in deze updates. Ik zou deze methode aan elke school aanraden!

Lennart Marinissen – Bewegingsonderwijs Breda

Je ziet de kinderen meegroeien met de lessen!

Lessenplan helpt leerkrachten die gymles moeten geven enorm. Je hoeft niet zelf de les te bedenken maar het staat duidelijk op de site. De lessen hebben een mooie leerlijn, zo beginnen kinderen makkelijk en wordt het steeds lastiger.

Je ziet de kinderen meegroeien met de lessen! Wij hebben niet veel materiaal maar door de database kunnen we de methode makkelijk aanpassen.

Cilla de Korte – Groepsleerkracht Oudewater

Gevarieerd, uitdagend en overal toepasbaar!

Lessenplan heeft veel leuke nieuwe spelvormen die gecombineerd worden met toestellen, touwen, ringen en wandrek. De leerlingen ervaren genoeg uitdaging en plezier in de gymlessen. De meeste activiteiten kunnen ook door een groepje zelfstandig worden gedaan.

Als ondersteuning zijn de filmpjes bij veel activiteiten heel fijn. Heldere uitleg en als voorbereiding goed te gebruiken. Veel spelvormen met klein materiaal zijn ook buiten goed te gebruiken.

Het tussentijdse contact en de evaluaties ervaar ik als zeer prettig, waarbij je op de hoogte gehouden wordt van alle ontwikkelingen.

Lilian Schoonbrood-Schiffers – Intern begeleider & Vakleerkracht bewegingsonderwijs Kerkrade

Probeer Lessenplan nu uit!

Kies voor een demo account en test Lessenplan 1 maand gratis.

Volg jij onze social media al?

Download onze app: