Tarzan bowling

Doel: Probeer zwaaiend, met een bal tussen je benen geklemd, de kegels om te mikken!

Toelichting

Verdeel de klas in twee teams en stel ze op in rijen achter de touwenrij. Zorg ervoor dat beide teams twee touwen tot hun beschikking hebben. Het voorste kind pakt de twee touwen zo hoog mogelijk vast en loopt een paar meter achteruit. Zijn groepsgenoot plaatst een bal tussen zijn voeten. Met de bal tussen de voeten geklemd zwaait het kind als een ware Tarzan richting de kegels. Vlak voor de landing laat het kind de bal los en probeert het daarmee zoveel mogelijk kegels omver te stoten. De kegels zijn van tevoren door de teams op een willekeurige plek in het vak van de tegenstander geplaatst. Welk team slaagt erin als eerste alle kegels van de tegenpartij omver te stoten?


Benodigdheden

  • 2 matjes
  • 1 lange mat
  • 20 kegels
  • minimaal 2 foamballen
  • Touwenrij

Aandachtspunten

Is jullie touwenrij lang genoeg? Voeg dan een derde team toe! Werk met zwaaiers en halers, de halers zorgen ervoor dat het in de zaal overzichtelijk en veilig blijft door rondslingerende ballen op te halen. Laat altijd minimaal één touw tussen de zwaaiers vrij voor de veiligheid!

Groep 3 & 4

Oefen eerst met het zwaaien terwijl je een bal tussen je benen klemt. Gaat dit goed? ga dan pas bowlen!

Maak de afstand tot de kegels klein! De kinderen mogen zittend op een knoop in het touw bowlen. Gebruik een platte knoop.

Groep 5 & 6

Maak de afstand tot de kegels groot. Let op dat er netjes gezwaaid wordt! Gaat het bowlen makkelijk, voeg dan als regel toe dat de zwaaier de grond niet mag raken, hij moet dus weer landen op de mat! 

Groep 7 & 8

Maak de afstand tot de kegels groot. Is bowlen te eenvoudig? Laat dan een teamgenoot achter de kegels staan. Deze gooit de bal aan, vervolgens probeert de zwaaier schoppend de kegels om te mikken!

Lessenplan gratis uitproberen?