Slinger bowling

Doel: Probeer zwaaiend, met een bal tussen je benen geklemd, de kegels om te mikken!

Toelichting

Twee teams nemen het tegen elkaar op waarbij beide teams twee touwen van een touwenrij tot hun beschikking hebben. Ze maken een rij voor de twee touwen, de voorste van de beide groepjes pakt twee touwen zo hoog mogelijk vast en loopt achteruit. Voordat hij gaat zwaaien krijgt hij van een groepsgenoot een bal tussen zijn voeten. Daarna zwaait hij richting de landingsmat recht voor hem. Voordat de zwaaier landt op het matje laat hij de bal los en mikt zo op de kegels van het andere team die op 10 m afstand recht voor hem staan (de teams mogen zelf hun kegels in het vak plaatsen die het andere team probeert om te mikken). Wie heeft als eerst alle kegels om weten te stuiten die de tegenstander heeft geplaatst?


Benodigdheden

  • 2 matjes
  • 1 lange mat
  • 20 kegels
  • minimaal 2 foamballen
  • Touwenrij

Aandachtspunten

Is jullie touwenrij lang genoeg? Voeg dan een derde team toe! Werk met zwaaiers en halers, de halers zorgen ervoor dat het in de zaal overzichtelijk en veilig blijft door rondslingerende ballen op te halen. Laat altijd minimaal één touw tussen de zwaaiers vrij voor de veiligheid!

Groep 3 & 4

Oefen eerst met het zwaaien terwijl je een bal tussen je benen klemt. Gaat dit goed? ga dan pas bowlen!

Maak de afstand tot de kegels klein! De kinderen mogen zittend op een knoop in het touw bowlen. Gebruik een platte knoop.

Groep 5 & 6

Maak de afstand tot de kegels groot. Let op dat er netjes gezwaaid wordt! Gaat het bowlen makkelijk, voeg dan als regel toe dat de zwaaier de grond niet mag raken, hij moet dus weer landen op de mat! 

Groep 7 & 8

Maak de afstand tot de kegels groot. Is bowlen te eenvoudig? Laat dan een teamgenoot achter de kegels staan. Deze gooit de bal aan, vervolgens probeert de zwaaier schoppend de kegels om te mikken!

Lessenplan gratis uitproberen?