Dit is de Summer Update

Ontspannen in de zon, drijven in het zwembad, buitenspelen of reisplannen uitwerken. Een bewogen schooljaar maakt plaats voor de zomervakantie. Tijdens dat schooljaar zijn wij met veel gebruikers in gesprek gegaan. Het resultaat daarvan wordt zichtbaar in de ‘Summer Update’.

 

Extra functies om het jaarplan eigen te maken

Aanwezig materiaal, indeling van de zaal, groepsgrootte, ja echt elke school is anders. Daarom is het handig als je een lesmethode zo kan aanpassen dat het voor elke school te gebruiken is.

Met deze gedachte in het achterhoofd voegen we een serie nieuwe functies toe aan het jaarplan. Hiermee wordt het makkelijker om extra onderdelen in te voegen, weken aan te passen of overzicht te houden over verschillende leerlijnen.

 

Een eigen database voor kleutergym

Leraren die lesgeven aan groep 3 t/m 8 kennen hem al: de spellendatabase! Vanaf komend schooljaar komt er een database bij vol spellen voor de kleutergroepen. Hier vind je bijvoorbeeld spellen binnen alle leerlijnen, met thema’s of voor het schoolplein.

 

Vind snel het ideale spel in de database

We zijn hard onderweg naar duizend unieke lessen binnen onze omgeving. Steeds verschijnen er dan ook nieuwe lessen in onze databases. Super natuurlijk! Maar meer lessen staat ook gelijk aan minder overzicht.

Dit gaan we oplossen! Vanaf komen schooljaar komen er extra filters zodat het ideale spel sneller gevonden kan worden. Voor het overzicht kunnen filters worden ingeklapt en voegen we een nieuwe zoekfunctie toe.

 

Kleutergym wordt volwassen!

Kleutergym of de gymlessen voor groep 3 t/m 8, daar zat nogal verschil in. Nee, dan bedoelen we niet de leeftijd! Als gebruiker van kleutergym waren er simpelweg minder opties.

Geen zorgen, na de vakantie is dit anders. Binnen kleutergym zijn er straks net zo veel opties om het de planning eigen te maken. Daarnaast hebben we lessen met thema’s toegevoegd en zijn er extra differentiaties voor jonge kleuters!

 

Vernieuwde ondersteuning

Bij een groeiende methode hoort ook meer ondersteuning. Zo zie je in jullie profiel straks een gloednieuwe helppagina vol korte instructie video’s. Daarnaast hebben we een eigen omgeving gecreëerd waarin instellingen worden gewijzigd en de statistieken van de jaarplanning te vinden zijn.

 

Maandag 2 augustus is het zo ver, dan staat deze update live! Wij kunnen niet wachten, jij wel?

Fijne vakantie,

Groeten team Lessenplan