Kleutergym: deze updates kun je verwachten!

Komend schooljaar lijkt misschien nog ver weg, toch is onze blik al volop gericht op augustus. Dat is namelijk de maand dat de geüpdatet module kleutergym live gaat. Wat er gaat veranderen? Dat vertellen we graag! Ook voor jou als (toekomstig) gebruiker is dit een kans. Heb jij ideeën die een lesmethode voor kleuters extra handig of leuk maken?

Ook voor kleuters een eigen database

Leraren die lesgeven aan groep 3 t/m 8 kennen hem al: de spellendatabase. Dit is precies wat de naam doet vermoeden, een database propvol met allerlei spellen. Ook voor de allerjongsten opent komend schooljaar een spellendatabase. Hier zijn niet alleen spellen te vinden voor in het speellokaal of de gymzaal. Voor alle leerlijnen zullen hier ook spellen voor buiten te vinden zijn! Daarnaast bevat de database filters die het extra makkelijk maken het spel te vinden die past bij jouw groep of locatie. Welke filters zie jij graag terug?

Gym voor kleuters of zelfs peuters?

Van gebruikers in België kregen we terug dat onze gymlessen voor kleuters wel heel uitdagend waren. En wat blijkt? Ze hebben gelijk! Waar kleuters in Nederland een leeftijd van 4 jaar of ouder hebben, blijkt de kleuterleeftijd in België al te starten bij 2,5 jaar. In een periode waarin de motorische ontwikkeling sneller dan ooit gaat, is dit natuurlijk een gigantisch verschil!

Terug naar de tekentafel! Vanaf komend schooljaar krijgt elk kleuterlesje er een extra differentiatie bij. Deze differentiatie verteld hoe het spel een stap gemakkelijker kan worden gemaakt. Voor Belgische leraren betekent dit dat de methode aansluit bij de leeftijd van de kleuters. Voor Nederlanders biedt dit ook een kans! Er zijn scholen die een eigen peutergroep hebben. Ook voor deze groepen kunnen ze nu uit de voeten met de kleutermodule.

Tijd voor thema’s

Wat is er nu leuker dan helemaal opgaan in een spel? Het wandrek verandert in een hooischuur, ineens is het speellokaal een boerderij! Elk kind is een dier,….

De opening van de spellendatabase maakt het mogelijk op veel meer onderdelen te filteren. Daarom worden spellen nu ook bijgewerkt op thema. Vanaf komend jaar kan je dus spellen kiezen passend bij het onderwerp van die periode! Welke thema’s mogen niet ontbreken?

Wat zie jij graag terug binnen kleutergym?

Wat maakt voor jou een gymles voor kleuters extra leuk? Wat vind je handig om terug te zien in onze lesmethode? Heb je een goed idee? Laat het dan aan ons weten en misschien zit jouw idee ook in onze volgende update! (info@lessenplan.nl)