De sterspeler

Het leren positioneren en overspelen om de vrije (ster) speler te bereiken.

Toelichting

Verdeel de groep in drie teams. Maak van krijt een grote ster (vijf punten) in het midden van het plein. Elk team heeft één sterspeler. Deze speler mag alleen in de ster lopen.

De rest van de teamleden spelen buiten de ster. Ze proberen door over te gooien, de bal bij hun sterspeler te krijgen. Lopen met de bal mag niet. Uit de handen slaan ook niet, maar onderscheppen wel.

Lukt het de spelers om de bal bij hun sterspeler te krijgen? Dan probeert de sterspeler één van de pionnen om te gooien. Lukt dat ook? Dan heeft het team één punt verdiend. Welk team scoort de meeste punten?

Benodigdheden

  • 2 foamballen
  • 5 pionnen (punten ster)
  • Hoedjes (afbakening speelveld)
  • Krijt (ster)

Aandachtspunten

Speel tot alle pionnen om zijn. Wissel na elke score van sterspeler.

Groep 3 & 4

De kinderen in de ster mogen niet in de weg staan. Komt de bal bij de sterspeler, dan krijgt hij dus een vrije kans om een pion om te mikken.

Groep 5 & 6

Krijgt de sterspeler de bal? Dan moet hij snel gooien. De andere sterspelers mogen namelijk in de weg staan of de bal onderscheppen.

De veldspelers proberen de bal over te gooien, zonder dat deze valt. Stuitert de bal twee keer? Dan is jouw team de bal kwijt.

Groep 7 & 8

Speel het spel met twee ballen. Krijgt de sterspeler de bal? Dan moet hij snel gooien. De andere sterspelers mogen namelijk in de weg staan of de bal onderscheppen.

De bal mag bij de veldspelers niet meer op de grond komen. Gebeurt dit wel? Dan zijn ze de bal kwijt.

Lessenplan gratis uitproberen?