Bunny hop

Doel: De kinderen springen op verschillende manieren van hoepel naar hoepel.

Toelichting

Er is een parcours uitgezet waarbinnen de kinderen van hoepel naar hoepel moeten springen. Er wordt tweebenig (als een konijn) gesprongen. Maak gebruik van de materialen die bij jullie beschikbaar zijn. Bouw het parcours zo dat het makkelijk begint en steeds moeilijker word.

Voeg zo veel mogelijk verschillen toe: kleine en grote sprongetjes, rechtdoor of zijwaarts, hoge en lage sprongetjes, sprongetjes ergens op of af, enzovoort.


Benodigdheden

  • Hoepels

  • Pionnen
  • Banken
  • Kastkoppen
  • Stokken
  • Trommel (variatie)

Aandachtspunten

Let op dat de kinderen altijd voldoende ruimte hebben om te springen. Zorg dat de omgeving rondom het parcours vrij is.

Variaties

Maak het parcours nu sluitend. De kinderen sprongen op eigen tempo, dit gaan we veranderen! Hebben jullie een trommel? Laat de kinderen dan nu op het ritme van de trommel springen. De kinderen starten allemaal op een willekeurige plaats binnen het parcours. Er blijft steeds 1 hoepel vrij tussen de kinderen. Hebben jullie geen trommel? Klap dan in je handen.

Speel dit spel klassikaal

Speel je dit spel klassikaal? Gebruik dan de volledige ruimte en leg alle hoepels neer die beschikbaar zijn. Voeg extra obstakels toe van het aanwezige materiaal.

Variatie: laat kinderen van beide kanten tegendraads laten starten. De kinderen komen elkaar nu tegen en bewegen langs of om elkaar heen.  

In de gymzaal

Maak van de materialen in de gymzaal grotere obstakels die de kinderen moeten afleggen. Zo kun je een halve kasthoogte gebruiken, op en over een dikke mat springen of tussen de touwen door springen. 

Lessenplan gratis uitproberen?